Bonduelle - Recept - Rakott csirke gombával 

Rakott csirke gombával

100 perc
Prémium szeletelt gombafejek
cukormentes
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 1 üveg (280 gramm) Bonduelle premium szeletelt gomba,
    1,6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya, só,
    1 nagy konyhakész csirke,
    3 evőkanál olaj,
    1 kis csokor petrezselyem,
    1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
    A TEPSI KIKENÉSÉHEZ:
    2 evőkanál olaj

Elkészítés

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.
Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is.
Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk.
A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön 15-20 percig (kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk.
Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk.
A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk.
A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!