Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P45M
Recept képe
Petrezselymes gombarizottó

Petrezselymes gombarizottó

45 perc
Szeletelt gomba
Szeletelt gomba
cukormentes
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 35 dkg rizottórizs
    2+2 evőkanál vaj
    1 fej vöröshagyma, kockákra vágva
    3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    0,5 dl száraz fehérbor
    kb. 7 dl húsleves
    só, bors
    15 dkg reszelt parmezán
    1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
    1 doboz Bonduelle szeletelt gomba

Elkészítés

2 evőkanál vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztunk, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát.
Beledobjuk a fokhagyma felét is, majd hozzáadjuk a rizst. Alaposan összeforgatjuk, és felöntjük a borral. Megvárjuk, hogy a bor elpárologjon, majd 1-1 merőkanálnyi húslevest a rizshez adunk.
Ahogy elfogy a húsleves, mindig hozzáadunk egy újabb kanállal (nem biztos, hogy az összes húslevesre szükség lesz, ne ijedjünk meg, ha marad belőle).
Ha a rizs már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát és a fokhagyma másik felét.
Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a reszelt parmezánt is.
Pár percig még pároljuk, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a petrezselymet és még 2 evőkanál vajat, ettől lesz finom selymes.
Forrón tálaljuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!