Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P45M
Recept képe
Őszi babos rizsleves

Őszi babos rizsleves

45 perc
Vapeur vörösbab
Vapeur vörösbab

Hozzávalók

  • • 1 doboz 400 grammos Bonduelle vörösbab konzerv 
    • 1 közepes vöröshagyma 
    • 2 gerezd fokhagyma 
    • 2 szárzeller 
    • 2 sárgarépa 
    • 1 zöldhúsú paprika 
    • 1 piroshúsú paprika 
    • 1 kis doboz paradicsompüré 
    • 10 dkg rizs 
    • 1 kis konzerv kókusztej 
    • 2 babérlevél 
    • 2 tk. kakukkfű 
    • 6 dl víz vagy alaplé 
    • só, bors 
    • napraforgóolaj

Elkészítés

1. Pároljuk meg olajon az apróra vágott hagymát majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott zöldségeket (zeller, répa, paprikák) és pirítsuk még pár percig. 

2. Öntsük bele a paradicsompürét, az alaplevet és a kókusztejet, dobjuk bele a babérlevelet és a kakukkfüvet. Adjuk hozzá a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és vegyük takarékra. 

3. Ha a répák megpuhultak (20-25 perc), adjuk hozzá a Bonduelle vörösbab konzervet és forraljuk össze a levest. 

4. Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet a levesből.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!