Bonduelle - Recept - Öregberényi szűzfalatok 

Öregberényi szűzfalatok

20 perc
Zöldborsó
laktózmentes
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 10 dkg főtt füstölt húsos szalonna (császárszalonna)
    2 evőkanál olaj
    1 nagyobb (50-60) dkg sertés szűzpecsenye
    1 üveg Gombaszeletek paradicsomszószban 
    jó fél kiskanál só
    1 mokkáskanál őrölt fekete bors
    1 nagy gerezd fokhagyma
    maréknyi Bonduelle konzerv zöldborsó

Elkészítés

1. A szalonnát 1 centis kockákra vágjuk. A szűzpecsenye tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, kissé kiveregetjük.
2. Egy serpenyőben a szalonnát, az olajat ráöntve megpirítjuk, majd rárakjuk a hússzeleteket. A serpenyőt többször megrázva, a húst 1-2 alkalommal megforgatva 3-4 percig sütjük, míg körös-körül kissé megpirul. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, éppen csak 1 perc alatt összerázzuk.
3. A lecsós gombát és a lecsöpögtetett zöldborsót hozzáadjuk, továbbra is rázogatva 3 percig pároljuk.
4. Karikákra vágott, bő olajban aranybarnára sütött burgonyát adunk hozzá köretnek, de tálalhatjuk úgy is, hogy közvetlen a tálalás pillanatába a sült krumplit és a lecsós, gombás, borsós szűzfalatokat összeforgatjuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!