Bonduelle - Recept - Madridi marhapacal 

Madridi marhapacal

60 perc
Bon Menu Mexicana
laktózmentes
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 80 dkg tisztított marhapacal,
    só,
    néhány szem fekete bors,
    fél citrom leve,
    1 kisebb vöröshagyma,
    1 babérlevél,
    2 gerezd fokhagyma,
    2 közepes vöröshagyma,
    4 evőkanál olaj,
    10-12 dkg paradicsompüré (sűrített paradicsom),
    őrölt fekete bors,
    1 mokkáskanál kakukkfű,
    1,5-2 dl zamatos vörösbor,
    20 dkg füstölt kolbász (csípős is lehet),
    2 doboz  Bonduelle Bon menu Mexicana

Elkészítés

1. A pacalt ha kell, megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg a kisebb, fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és 2-3 óra alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, és kb. 3 centis kockákra vágjuk.
2. A présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát egy lábasban, az olajon, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntünk 3-4 deci vizet. 20-25 percig főzzük, hogy a hagyma egy kicsit szétfőjön benne, azután a borral ízesítjük.
3. A puha pacalt, a karikákra vágott kolbászt és a babot levével együtt hozzáadjuk, meg-megkeverve 6-8 percig főzzük. Ha kell utánaízesítjük, egy kevés vízzel hígítjuk.
4 főre
Elkészítési idő: 50 perc + a pacal főzése
Egy adag: 858 kcal
Könnyű elkészíteni, de gyakorlat kell hozzá

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!