lépés 1
A paradicsom chutney-hoz vágjuk apróra a lilahagymát, a paradicsomot pedig kockázzuk fel. Egy serpenyőben óvatosan karamellizáljuk a cukrot (ne kevergessük, várjuk meg, amíg elolvad, enyhe barna színt kap), majd adjuk hozzá a lilahagymát. Ha szépen bevonta a hagymát a karamell, adjuk hozzá az ecetet és a paradicsomot. Kis lángon forraljuk, ameddig besűrűsödik.
lépés 2
Csöpögtessük le a lencsét és helyezzük egy tálba, majd egy villával törjük össze nagyjából.
lépés 3
Adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát, hagymát és petrezselymet. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe 15 percre.
lépés 4
Készítsünk a lencsés keverékből kis pogácsákat és közepesen forró olajban süssük ki.
lépés 5
A salátát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal és vörösborecettel.
lépés 6
Tálalásnál tegyünk a salátára pár darab lencseropogóst és kínáljuk mellé a paradicsom chutney-ból.