Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutneyval

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
    1 piros kaliforniai paprika
    1 hagyma
    1 tojás
    5 dkg liszt
    1 csokor petrezselyem
    2 tk füstölt pirospaprika
    1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta
    1 nagy lilahagyma
    0,5 kg paradicsom
    50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához
    2 ek barnacukor

    bors
    olívaolaj
    napraforgó olaj

Elkészítés

1. A paradicsom chutney-hoz vágjuk apróra a lilahagymát, a paradicsomot pedig kockázzuk fel. Egy serpenyőben óvatosan karamellizáljuk a cukrot (ne kevergessük, várjuk meg, amíg elolvad, enyhe barna színt kap), majd adjuk hozzá a lilahagymát. Ha szépen bevonta a hagymát a karamell, adjuk hozzá az ecetet és a paradicsomot. Kis lángon forraljuk, ameddig besűrűsödik. 

2. Csöpögtessük le a lencsét és helyezzük egy tálba, majd egy villával törjük össze nagyjából. 

3. Adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát, hagymát és petrezselymet. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe 15 percre.

4. Készítsünk a lencsés keverékből kis pogácsákat és közepesen forró olajban süssük ki. 

5. A salátát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal és vörösborecettel.

6. Tálalásnál tegyünk a salátára pár darab lencseropogóst és kínáljuk mellé a paradicsom chutney-ból.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!