Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P60M
Recept képe
Kukoricával borított sajtos pulykamell

Kukoricával borított sajtos pulykamell

60 perc
Bonduelle Gold Bio kukorica
Bonduelle Gold Bio kukorica
cukormentes
mustármentes
szójamentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet pulykamellfilé
    só, őrölt fekete bors
    5 dkg vaj
    1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
    1 doboz Bonduelle GOLD kukoricakonzerv, lecsepegtetve
    2 dl tejföl
    2 tojássárgája
    1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
    zsemlemorzsa
    1 evőkanál szűz olívaolaj
    10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A pulykamellet egy kicsit kiklopfoljuk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük.
A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk.
A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük.
A kukoricás masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk, és megszórjuk a sajttal.
200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!