Kukoricával borított sajtos pulykamell

60 perc
Bonduelle Gold Bio kukorica
cukormentes
mustármentes
szójamentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 4 nagy szelet pulykamellfilé
    só, őrölt fekete bors
    5 dkg vaj
    1 fej vöröshagyma, finomra aprítva
    1 doboz Bonduelle GOLD kukoricakonzerv, lecsepegtetve
    2 dl tejföl
    2 tojássárgája
    1 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
    zsemlemorzsa
    1 evőkanál szűz olívaolaj
    10 dkg trappista sajt

Elkészítés

A pulykamellet egy kicsit kiklopfoljuk, majd sóval és őrölt borssal bedörzsöljük.
A vajat megolvasztjuk, a hagymát megfonnyasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, majd a kukoricát, a tejfölt és a tojások sárgáját hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy lágy masszát kapjunk.
A pulykamellet egy kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, azután olajjal kikent tepsibe tesszük.
A kukoricás masszával betakarjuk, kissé rá is nyomkodjuk, és megszórjuk a sajttal.
200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!