Bonduelle - Recept - Kukoricás harcsacsíkok 

Kukoricás harcsacsíkok

45 perc
GOLD csemegekukorica
cukormentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 60 dkg bőr és szálka nélküli harcsa- vagy afrikaiharcsafilé,
    3 evőkanál olaj,
    só,
    1 mokkáskanál őrölt fekete bors (lehet borskeverék is),
    1 kis
    pohár (150 gramm) tejföl,
    2 dl sűrű főzőtejszín,
    1 kiskanál finomliszt,
    1 kis csokor petrezselyem,
    1 doboz (340 gramm) Bonduelle GOLD csemegekukorica

Elkészítés

A harcsafilét kisujjnyi csíkokra vágjuk.
Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival), megborsozzuk.
Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük.
A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl űrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.
A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig fűzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne.
Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!