Hozzávalók

  • A lepényhez:
    1 doboz Bonduelle GOLD kukoricakonzerv
    1 közepes cukkini
    2 szál újhagyma
    1 tojás
    20 dkg liszt
    1 csapott tk. sütőpor
    2 dl tej
    só, bors
    olaj a sütéshez
    A fűszeres joghurthoz:
    1 kis doboz görögjoghurt
    1 marék snidling
    1 gerezd fokhagyma
    só, bors

Elkészítés

Reszeljük le a cukkinit nagylukú reszelőn. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport egy tálba. A tojást verjük fel, adjuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett apránként adjuk a liszthez: egy sűrű palacsintatésztára emlékeztető állagot kell kapnunk. Keverjük a tésztába a leszűrt kukoricát, a cukkinit és a felkarikázott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy negyed órát.

Öntsünk egy kevés olajat egy forró serpenyőbe, és egy evőkanál segítségével adagoljuk a lepénykéket. Süssük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. Ha szép aranybarna, szedjük papírtörlőre. Keverjük össze a joghurtot a többi hozzávalóval, és tálaljuk a lepénykék mellé.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!