1. >Receptek
  2. >Kukoricakrémleves baconmorzsával, sajtos-karamellizált hagymás pirítóssal

Kukoricakrémleves baconmorzsával, sajtos-karamellizált hagymás pirítóssal

A krémes kukoricaleves az izgalmas pirítóssal ellenállhatatlan párosítás és önmagában is kitesz egy fogást a sietős hétköznapokon. Ne sajnáljuk tőle a baconmorzsát sem!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
40 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Gold Prémium szuperédes csemegekukorica 340g

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejszín

6 szelet bacon

0,5 liter alaplé

2 nagy lilahagyma

10 dkg ementáli sajt

4 szelet kenyér

5 dkg vaj

1 ek barnacukor

2 ek balzsamecet

2 tk curry fűszerkeverék



bors

olívaolaj

napraforgó olaj

friss kakukkfű (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Gold Prémium szuperédes csemegekukorica 340g

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejszín

6 szelet bacon

0,5 liter alaplé

2 nagy lilahagyma

10 dkg ementáli sajt

4 szelet kenyér

5 dkg vaj

1 ek barnacukor

2 ek balzsamecet

2 tk curry fűszerkeverék



bors

olívaolaj

napraforgó olaj

friss kakukkfű (opcionális)
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A bacont tegyük két sütőpapír közé és helyezzük a tepsibe. A tetejére tegyünk egy nehezebb tálat (olyat, ami a sütőbe tehető) vagy egy másik tepsit és 180 fokon süssük 15 percig.
  2. lépés 2
    Egy lábosban hevítsünk olívaolajat és kezdjük el dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, majd pár perc múlva reszeljük hozzá a fokhagymát is és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg curryvel és keverjük el.
  3. lépés 3
    Csöpögtessük le a kukoricakonzerveket és öntsük a lábosba, majd adjuk hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel.
  4. lépés 4
    Ezalatt készítsük el a karamellizált lilahagymát: a hagymákat vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel, majd melegítsünk olajat egy serpenyőben és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 15 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.
  5. lépés 5
    Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.
  6. lépés 6
    Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.
  7. lépés 7
    Tálalásnál a kimert leves tetejére törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés kakukkfűvel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...

    Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Klasszikus coleslaw saláta receptet érdemes készíteni hozzá egy kis csavarral: finom, édes kukoricával.

  • Sonkás-kukoricás frittata

    Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...

  • Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...

    A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...