Bonduelle - Recept - Kolbászos, babos csicserileves 

Kolbászos, babos csicserileves

45 perc
Csicseriborsó
Vörösbab
cukormentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 1 nagyobbacska vöröshagyma,
    2 ág szárzeller (halványzeller),
    3 evőkanál olaj (lehet olívaolaj is),
    20 dkg cserkészkolbász,
    2 gerezd fokhagyma,
    fél evőkanálnyi apróra vágott friss kakukkfű,
    1,25 liter szűrt húsleves vagy alaplé,
    1 csokor petrezselyem,
    frissen őrölt fekete bors,

    1-1 doboz Bonduelle csicseriborsó és vörösbab

Elkészítés

A hagymát és a zellert megtisztítjuk, előbbit apróra vágjuk, utóbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük.
Egy fazékban az olajat kissé megforrósítjuk, a hagymát rádobjuk, közepes lángon, kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a kolbászt 1 centi vastagon fölkarikázzuk, a zellerrel együtt a hagymához adjuk, keverve-rázogatva újabb 4-5 percig pirítjuk. A vége felé a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel fűszerezzük.
A húslevessel fölöntjük, amint forr, a csicseriborsót és a babot hozzákeverjük. A fölaprított petrezselyemmel megszórjuk, megborsozzuk, 2-3 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!