Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P80M
Recept képe
Hústekercs illatos borsópürével

Hústekercs illatos borsópürével

80 perc
Vapeur fagyasztott zöldborsó (gőzben előpárolt)
Vapeur fagyasztott zöldborsó (gőzben előpárolt)

Hozzávalók

  • 2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó (400 g) 
    5 dkg vaj
    2 csipet őrölt szegfűszeg
    2 csipet mustármag
    1 kg comb
    30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
    25 dkg bacon
    1 marék aszaltszilva
    1 dl konyak
    ½ dl olívaolaj

    rozmaring
    1 narancs leve

Elkészítés

Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszaltszilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk. Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a Bonduelle Vapeur borsóval (kb fél zacskónyival). A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaring ágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent. 

Tűzállóedénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt. Másfél zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.

Tipp: konyakos szilvamártást is tálalhatunk mellé. 2 dl szilvalekvárt kikeverünk 1 dl konyakkal és egy csipet sóval. Aki akarja, tejszínnel kissé krémesítheti a szósz állagát.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!