Bonduelle - Recept - Gombával töltött tök, fűszeres tejföllel 

Gombával töltött tök, fűszeres tejföllel

60 perc
Prémium egész gombafejek
vegetárianus
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 2 kisebb,zsenge tök (darabonként 50-60 dekásak)
    80 dkg gyapjas tintagomba és Bonduelle üveges gomba vegyesen
    3 újhagyma
    3-4 evőkanál
    olívaolaj

    fél kiskanál őrölt fekete bors
    1 kis csokor petrezselyem
    1 kiskanálnyi friss kakukkfű
    3 gerezd fokhagyma
    2 közepes paradicsom (konzerv hámozott paradicsom is lehet)
    2 dkg vaj
    2-3 evőkanál zsemlemorzsa
    3-4 dl húsleves vagy alaplé (vegetáriusok ételízesítős vizet is használhatnak)
    A fűszeres tejfölhöz:
    1 nagy pohár (450 gramm)
    tejföl

    őrölt fekete bors
    5 evőkanálnyi apróra vágott metélőhagyma
    petrezselyem és kapor vegyesen
    A tetejére:
    8-10 dkg reszelt trappista sajt
    2 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A tököt megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában kettévágjuk. Zsenge magos belsejüket kivájjuk, és durvára aprítjuk.
A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük - a nagyobbakat először félbevágjuk, azután szeleteljük.
Az újhagymát vékonyan fölszeleteljük, az olajon üvegesre sütjük.
A gombát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a tök kivájt belsejét is.
További 4-5 percig pirítjuk.
A vége felé megsózzuk (kezdjünk 1 kiskanálnyival), megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A paradicsomokat, miután héjukat lehúztuk, 2 centis kockákra vágjuk, a gombás húshoz adjuk.
További 2-3 percig pirítjuk-pároljuk.
Egy serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, és a zsemlemorzsát kevergetve aranysárgára pirítjuk rajta.
A gombás masszához adjuk, jól elkeverjük.
A tökök üregébe töljük, tepsibe rakjuk.
A húslevest aláöntjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük.
A tejfölt enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott zöldekkel fűszerezzük.
Felét az elősütött tök tetejére kenjük.
A kétféle reszelt sajttal megszórjuk.
További kb. 20 percig sütjük.
Tálaláskor a maradék fűszeres tejfölt mellé halmozzuk.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!