Bonduelle - Recept - Gombával töltött csirke helvéciai módra (kiskunsági recept) 
laktózmentes
mustármentes
szójamentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • egy konyhakész, kb. 1 kg-os csirke,
    só, őrölt fekete bors,
    2-3 zsemle,
    kb. 3 dl Helvéciai ezerjó (száraz fehérbor),
    1 kis fej vöröshagyma,
    5 evőkanál olaj,
    2 tojás,
    fél csokor petrezselyem,
    1 csapott kiskanál majoránna
    1 doboz Bonduelle szeletelt gomba

Elkészítés

A csirkét megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét a mellénél és combjainál fellazítjuk – ez alá került majd a töltelék. A szárnyast kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, félretesszük.
A zsemléket a fehérborba áztatjuk. Persze ez a mennyiség nem elég ahhoz, hogy jól ellepje a zsemléket, de nem is az a cél, hogy kárba vesszen ez a nemes nedű. Szóval a zsemléket többször forgassuk meg, nyomkodjuk a borba, míg mindet magukba nem szívták, el nem áztak rendesen. Ezután kifacsarjuk.
A hagymát lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk, a gombát lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A gombát hozzáadjuk, pár percig együtt pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a tűzről levéve a kifacsart zsemlével és a tojásokkal összedolgozzuk. A fölaprított petrezselyemmel és a majoránnával fűszerezzük, majd a csirke bőre alá töltjük.
Egy tepsibe fektetjük, a maradék olajjal lekenegetjük, kis pohárnyi vizet öntünk köré, azután előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (kb. 140 °C) kb. 2 óra alatt pirosasra sütjük; közben levével gyakorta megöntözzük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!