1. >Receptek
  2. >Garnélás-fetás zöldborsósaláta

Garnélás-fetás zöldborsósaláta

Ropogós garnélák fetával, zöld salátaágyon. Ha szeretnénk megkoronázi a rák és a zöldségek fenséges ízkombinációját, csemoésszünk néhány szelet mangót vagy nektarint a receptbe.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
4 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

10 db nagyobb pucolt garnéla

80 g bébispenót

80 g feta

1 kisebb fej lilahagyma

menta

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

2 ek méz

olívaolaj

só-bors

(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

10 db nagyobb pucolt garnéla

80 g bébispenót

80 g feta

1 kisebb fej lilahagyma

menta

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

2 ek méz

olívaolaj

só-bors

(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
  1. lépés 1
    A garnélák mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, majd oldalanként 2-2 perc alatt süssük meg a garnélákat. Tegyük félre.
  2. lépés 2
    Készítsük elő a többi alapanyagot: a lilahagymát vágjuk vékony félkarikákra, a fetát morzsoljuk össze, a mentaleveleket csipkedjük le a szárról.
  3. lépés 3
    Készítsük el a dresszinget: a citrom héját reszeljük le, tegyük egy kis zárható tetejű üvegbe, majd csavarjuk bele a levét, csurgassuk bele a mézet, reszeljük bele a fokhagymát, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, sózzuk-borsozzuk. Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk össze a dresszinget.
  4. lépés 4
    Állítsuk össze a salátát: egy nagy tálba helyezzük a megmosott spenótot, a lilahagymát, a morzsolt fetát, mentát, majd rászórjuk a zöldborsót és ráhelyezzük a garnélákat. Megöntözzük a dresszinggel és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Frissen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...