Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Fűszeres sült csirkemell csíkok pikáns mexikói rizssalátával

Hozzávalók

  • 2 fél csirkemell
    1 Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv
    10 dkg hosszúszemű gyors rizs 
    1 érett avokádó
    10 szem koktélparadicsom
    1 kisebb fej lilahagyma
    1 piros chili
    1 lime
    koriander
    1 tk füstölt pirospaprika
    1 tk szárított oregánó
    só, bors
    olívaolaj

Elkészítés

1. Először készítsük el a rizst: az előírás szerint főzzük meg, szűrjük le, majd tegyük félre.

2. Miközben fő a rizs, a csirkemelleket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az oregánóval is. Az egész csirkemelleket olívaolajon, közepes lángon, oldalanként 5-5 percig sütjük, pirítjuk, majd megszórjuk a füstölt pirospaprikával is, és 1-1 percig még így is sütjük. Ha kész, félretesszük.

3. Készítsük elő a többi alapanyagot: a lilahagymát vágjuk félkarikákra, a koktélparadicsomot felezzük, a chilit karikázzuk fel. Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, kanalazzuk ki a húsát, majd vágjuk szeletekre.

4. Állítsuk össze a salátát: egy tálban keverjük össze a rizst, a vörösbabot, a lilahagymát, koktélparadicsomot, az avokádót, adjuk hozzá a friss koriander lecsipkedett leveleit és a chilit. Egy kis tálban készítsük el a dresszinget: 3 ek olívaolajat, a lime reszelt héját és levét, sót és borsot keverjünk el, majd öntsük a salátára, amit óvatosan keverjünk össze. 

5. Tálaláskor a saláta mellé adjuk a csíkokra vágott fűszeres csirkemellett.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!