Fűszeres kukoricafasírt

30 perc
GOLD csemegekukorica
laktózmentes
cukormentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
szezámmagmentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró
    1 kisebb póréhagyma, vékonyan szeletelve
    1 kisebb piros chilipaprika, vékonyan szeletelve
    2 teáskanál friss reszelt gyömbér
    1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
    1 teáskanál őrölt római kömény
    1 tojás

    2 evőkanál rizsliszt
    2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
    1 doboz Bonduelle GOLD csemegekukorica

Elkészítés

A kukoricát konyhai robotgépben daráljuk össze a mogyoróval, a póréval, a chilivel, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel. Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy evőkanállal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba. Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára.
Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja. Tálaljuk paradicsomsalsával és avokádóval.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!