Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P60M
Recept képe
Fish and chips mentás zöldborsópürével

Fish and chips mentás zöldborsópürével

60 perc
Vapeur zsenge zöldborsó
Vapeur zsenge zöldborsó

Hozzávalók

  • A halhoz:
    6 szelet tőkehalfilé (ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki)
    150 g finomliszt
    5 ek. étkezési keményítő
    1,5 tk. sütőpor
    2,5 dl sör

    bors
    napraforgóolaj
     
    A krumplihoz:
    3-4 nagyobb burgonya
    napraforgóolaj
     
    A zöldborsóhoz:
    1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
    ½ hagyma
    2 ek. vaj

    bors
    1 marék friss menta

Elkészítés

Először készítsük el a zöldborsót: olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót és keverjük össze, sózzuk és borsozzuk. Kanalazzuk egy késes robotgépbe, dobjuk hozzá a mentaleveleket és pürésítsük.

Állítsuk össze a sörtésztát: a sört keverjük ki a liszttel, adjuk hozzá a sütőport és az étkezésikeményítőt, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük legalább 20 percre pihenni a hűtőbe.

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk cikkekre, majd tegyük fel sós vízben előfőzni. Ha a víz felforrt, pár perc után szűrjük le és rázogassuk meg az edényben a krumplit, hogy a felületük érdesebb legyen. Ezután bő forró olajban süssük aranybarnára.

Vágjuk a halat nagyobb darabokra, töröljük szárazra, majd sózzuk. Mártsuk meg a sörtésztába és bő forró olajban süssük készre őket.

Tálaláskor szedjünk a hal és krumpli mellé egy adagot a zsenge mentás zöldborsó püréből. 

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!