Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P20M
Recept képe
Édes-savanyú csicseriborsó

Édes-savanyú csicseriborsó

20 perc
Csicseriborsó
Csicseriborsó
laktózmentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 2 közepes sárgarépa
    1-1 nagy zöld és piros húsú paprika
    30 dkg darabolt konzervananász
    10 dkg szeletelt konzervbambuszrügy
    1 kisebb szál póréhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olaj
    8 evőkanál ketchup
    6 evőkanál 6%-os vörösborecet
    2-2 evőkanál méz és kristálycukor
    2 evőkanál étkezési keményítő
    3 dl víz
    1 doboz Bonduelle csicseriborsó

Elkészítés

A fôtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk. Az elôbbit 2 milliméter vastagon fölszeleteljük, az utóbbiakat kisujjnyi csíkokra vágjuk. Az ananászt és a bambuszrügyet lecsöpögtetjük. A pórét tisztítás után fölszeleteljük. A fokhagymát présen áttörjük.
A répát, a paprikát meg a pórét az olajon, közepes lángon 5-6 percig pirítjuk-pároljuk. Az utolsó 2 percre a fokhagymát is hozzáadjuk.
Ezután belekerül a lecsöpögtetett csicseriborsó, az ananász és a bambuszrügy is. Közben a ketchupot, a borecetet, a mézet, a cukrot meg a keményítôt a vízzel összekeverjük. Az elôzôekre öntjük, és 2-3 percig forraljuk. Azonnal tálalható.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!