Bonduelle - Recept - Darált hússal töltött cukkini 

Darált hússal töltött cukkini

40 perc
Bon Menu Mexicana

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
    1 nagy cukkini
    2 db közepes vöröshagyma
    0,5 kg darált pulykahús
    1 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana 
    1 teáskanál majoranna
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál kakukkfű
    1 teáskanál oregánó
    40 dkg konzervparadicsom
    270 g tejföl
    10 dkg füstölt sajt
    só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Legelőször is vágjuk félbe a cukkiniket, és egy kanál segítségével kanalazzuk ki a belsejüket - erre még szükségünk lesz később. Az így kapott „csónakokat" kicsit sózzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal. Későbbi felhasználásig tegyük félre.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát. Erre jöhet majd a darált pulykahús, amit fehéredésig sütük. Ekkor adjuk a darált húshoz az előzőleg kivájt cukkinibelsőt, amit egy kissé összeaprítunk.

Az összes fűszert szórjuk a húsra, majd jól keverjük össze. Kissé sózzuk és borsozzuk. Majd a Bon menu Mexicana szószos babot is öntsük rá, és jól keverjük el. A konzervparadicsomot is öntsük még a serpenyőbe, és kis ideig rotyogtatva, hagyjuk besűrűsödni.

Egy tepsi alját kicsit olajozzuk ki, majd rakjuk bele a félbevágott cukkiniket. Töltsük meg a darált húsos, babos egyveleggel. A tetejükre rakjunk bőven tejfölt, és szórjuk meg sajttal. Rakjuk 200°C-on előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük meg.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!