1. >Receptek
  2. >Csípős mexikói kukoricakrémleves

Csípős mexikói kukoricakrémleves

Ha szeretjük a csípőset, hideg napokon fél óra ráfordítással melengető, sűrű levest készíthetünk Gold Chili kukoricából. Klasszikus recept, hozzá tortilla chips fogyasztása ajánlott.
Könnyű
4 személy
40 perc
10 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili kukorica

1 hagyma

2 közepes méretű burgonya

2 gerezd fokhagyma

4 dl alaplé vagy víz

1 kis doboz tejföl

tortilla chips

friss koriander

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Chili kukorica

1 hagyma

2 közepes méretű burgonya

2 gerezd fokhagyma

4 dl alaplé vagy víz

1 kis doboz tejföl

tortilla chips

friss koriander

só, bors

olívaolaj
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Chili morzsolt csemegekukorica paprikáva...
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre az olívaolajon 5- 10 perc alatt, kis lángon. Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockára, majd adjuk a hagymához, és pároljuk még pár percig. Adjuk hozzá az alaplevet vagy vizet, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
  2. lépés 2
    Szűrjük le a Bonduelle Gold Chili kukoricát, és adjuk a háromnegyedét a leveshez. Keverjük bele a tejfölt, majd botmixerrel pürésítsük a levest. Tálalásnál merjük ki a levest két mélytányérba, szórjuk meg a maradék kukoricával és az apróra vágott korianderrel, és kínáljunk hozzá tortilla chipset.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Háromféle mártogatós piknikre

    Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.

  • Cukkinis-kukoricás lepény joghurttal

    Könnyen, nagyjából fél óra alatt összeüthető édes-sós snack recept joghurt mártogatóssal, amelynek e...

  • Sajtos quesadilla guacamoléval

    Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miat...