1. >Receptek
  2. >Chilis babos rákleves

Chilis babos rákleves

A rákleves önmagában is pikáns, de chili-vel fűszerezve még egyedibb fogást kapunk. Meglepő hozzávaló benne a vörösbab, ami még tovább fokozza a különleges ízvilágot.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),

2 gerezd fokhagyma,

1 sárgarépa,

4 újhagyma,

arasznyi póréhagyma,

1-1 piros, zöld és sárga

húsú paprika,

4 paradicsom,

2 közepes nagyságú burgonya,

5 evőkanál olívaolaj,

2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,

4 evőkanál fehérbor,

3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),

2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana

só,

fél kiskanál jóféle pirospaprika,

1-2 kiskanál citromlé
hozzávalók 4 személyre
20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),

2 gerezd fokhagyma,

1 sárgarépa,

4 újhagyma,

arasznyi póréhagyma,

1-1 piros, zöld és sárga

húsú paprika,

4 paradicsom,

2 közepes nagyságú burgonya,

5 evőkanál olívaolaj,

2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,

4 evőkanál fehérbor,

3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),

2 doboz Bonduelle Bon menu Mexicana

só,

fél kiskanál jóféle pirospaprika,

1-2 kiskanál citromlé
  1. lépés 1
    A rákot, hafagyasztott,szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Azösszes zöldséget megtisztítjuk; a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
  2. lépés 2
    Egy lábasba olajat öntünk, a zöldséget rárakjuk, kis rést hagyva lefödjük, és közepes lángon kb. 10 perc alatt ressre (majdnem puhára) pároljuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük, felforraljuk.
  3. lépés 3
    Közben a csilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük a leveshez keverjük. A babot levével együtt hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pikáns zöld krémleves pirított kesudióva...

    Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.

  • Zöldségkrémleves avokádóval

    Zöldségkrémleves különleges feltéttel, rántott avokádóval. Gyorsan elkészül, egyszerűsége miatt kony...

  • Zöld shakshuka

    Látványos recept, teljesértékű alkalmi reggeli. A népszerű közel-keleti lecsó, tojással együtt sütve...