Az arab konyha két nagy kedvence, kuszkusz és csicseriborsó friss zöldségekkel színesítve. Egészséges és finom recept, ami az étkezőasztalt és a napunkat is feldobja.
Könnyű
4 személy
20 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
25 dkg kuszkusz
1 kis gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
apróra vágott, friss koriander
1 db lime kifacsart leve
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
kevés cukor
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
hozzávalók 4 személyre
25 dkg kuszkusz
1 kis gerezd fokhagyma
1 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
apróra vágott, friss koriander
1 db lime kifacsart leve
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
kevés cukor
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
A csicseriborsót lecsöpögtetjük. A kuszkuszt a csomagoláson levő leírás alapján elkészítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. A kígyóuborkát meghámozzuk és apró kockára vágjuk.
lépés 2
Egy külön tálban összekeverjük az olívaolajat, a lime levét és a fűszereket (koriander, só, bors, pici cukor) majd hozzáadjuk a saláta összetevőit és jól összekeverjük az egészet.
lépés 3
Kis ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Sült húsok, grill ételek mellé köretként ajánljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsomm...
Grillezett halloumi nektarinos csicserib...
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyá...