Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P50M
Recept képe
Chilis kukoricás húsos pite

Chilis kukoricás húsos pite

50 perc
Bonduelle Gold Chili
Bonduelle Gold Chili

Hozzávalók

  • 2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
    25 dkg bacon
    2 csokor újhagyma
    rozmaring
    40 dkg darált hús
    1 ek. vaj
    1 dl paradicsomszósz
    szerecsendió

    1 fej fokhagyma
    1 tojás
    20 dkg leveles tészta
    5 dkg cheddar sajt
    1 lime reszelt héja

Elkészítés

Apróra vágjuk a bacont, az újhagymát és lepirítjuk őket, majd egy kis vajjal dúsítva mellétesszük a darálthúst. Fűszerezzük szerecsendióval és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomszószt. Az így kapott egyveleget összeforgatjuk a chilis kukoricával, majd levesszük a tűzről és elkeverjük egy egész tojással. Tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk rozmaringlevelekkel, reszelt lime héjával, ráreszeljük a cheddar sajtot is. Lefedjük a levelestésztával, amit középen kissé bevagdosunk, majd lekenjük egy kevés tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.

Díszíthetjük zsályalevéllel vagy más zöldfűszerrel, amit előtte áztassunk be egy kis vízbe! 180 °C-on 20 percet sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!