Színes, puhára sült céklával bolondított hummusz mellé zaatar fűszeres sült pitával. Tálaljuk a hummuszt a ropogós pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott friss zöldségeket is.
Könnyű
4 személy
35 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
hozzávalók 4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
lépés 1
Miután megmostuk az egész céklákat, héjastul dobjuk egy lábosba, és fedő alatt főzzük puhulásig.
lépés 2
A Bonduelle csicseriborsót szűrjük le és mossuk át, tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz. Ha a cékla kihűlt, hámozzuk meg, nagyobb darabokra vágva dobjuk a késes aprítóba a csicseriborsóval együtt. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, majd tálalásnál locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és díszítsük az egész csicseriborsóval, valamint a rómaiköménnyel.
lépés 3
A kész pitákat süssük 5 percig a sütőben, ha kész, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg zatarral. Tálaljuk a hummuszt a kisült pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott zöldségeket is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara bör...
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, v...
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...