Bonduelle - Recept - Céklás humusz 

Céklás humusz

35 perc
Csicseriborsó

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla
    1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
    2 ek. tahini
    ½ citrom leve
    2 gerezd fokhagyma
    2-3 ek. olívaolaj
    1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény

    pita, zatar fűszerkeverék

Elkészítés

Miután megmostuk az egész céklákat, héjastul dobjuk egy lábosba, és fedő alatt főzzük puhulásig.

A Bonduelle csicseriborsót szűrjük le és mossuk át, tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz. Ha a cékla kihűlt, hámozzuk meg, nagyobb darabokra vágva dobjuk a késes aprítóba a csicseriborsóval együtt. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, majd tálalásnál locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és díszítsük az egész csicseriborsóval, valamint a rómaiköménnyel.

A kész pitákat süssük 5 percig a sütőben, ha kész, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg zatarral. Tálaljuk a humuszt a kisült pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott zöldségeket is.
(A mennyiségek 3-4 főre vonatkoznak.)