Boros gombaleves

60 perc
Szeletelt gomba

Hozzávalók

  • 2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
    1/2 szál póréhagyma
    2 dl fehérbor
    2 dl tejföl
    7 dl zöldség alaplé
    tárkony (friss vagy szárított)
    1 ek kókuszzsír

    1 Bonduelle egész csiperkegomba
    pár szelet füstölt sajt
    1-2 magos zsemle

Elkészítés

A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk. Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet. Lassú tűzön kevergetve forrásig főzzük. Azonnal tálalható.

Mellé ajánljuk:
1 üveg Bonduelle egész gombáról leöntjük a levét, és forró serpenyőben megpirítjuk úgy, hogy közben melléjük helyezünk egy-egy szelet felkarikázott magos zsemlét. Amikor megpirultak, a szeletekre ráhelyezünk a gombafejekből, majd egy-egy sajtot, és újra pár gombácskát. Fedő alatt gyönyörűen összeolvadnak. Az így kapott dekoratív és ízesen ropogós kisérővel, kevés tejföllel, pirított gombafejekkel tálaljuk a boros gombalevesünket. Jó étvágyat hozzá!

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!