Bonduelle - Recept - Borjúhús Marengo módra 

Borjúhús Marengo módra

50 perc
Bébirépa
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 70 dkg borjuhús (karaj, vagy comb)
    1 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    1 csomó füszernövény (petrezselyem, kakukkfű)
    2 babérlevél
    1/2 kg Bonduelle bébirépa
    20 dkg kimagozott zöld olajbogyó
    3 paradicsom
    2 dl fehérbor
    1/2 dl olaj, 2 dkg vaj
    1 ek. liszt, só, bors

Elkészítés

Öntsük az olajat és a vajat egy lábosba és hevítsük fel.
Adjuk hozzá a kockára vágott borjúhúst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön pirítsuk meg.
Ha a hús aranybranára sült, szórjuk mellé az apróra vágott hagymát és pároljuk együtt fedő alatt.
Ha a hús már majdnam megpuhult, vágjuk ketté a paradicsomokat, távolítsuk el a magokat és nagyobb darabokra vágva adjuk a húshoz.
Ismét sózzuk és borsozzuk.
Szórjuk a lisztet a húsra, keverjük meg, rövid ideig pirítsuk , majd öntsük fel fehérborral.
Adjuk hozzá a bébirépát, az áttört fokhagymát, a fűszernövénycsokrot és a basbérlevelet, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd kis lángon főzzük kb. 20 percig.
Fűszerezzük meg újra, ha szükséges, majd adjuk hozzá a zöld olajbogyókat is.
Tegyük vissza a fedőt és még kb 10 percig hagyjuk lefedve főni.
Mielőtt az asztalra tennénk, vegyük ki a fűszernövénycsokrot és a babérlevelet.
Forrón tálaljuk, pl. tésztával körítve.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!