Bonduelle - Recept - Bonduelle Tzaziki 

Bonduelle Tzaziki

10 perc
Csemegeuborka 5-8 cm
cukormentes
vegetárianus
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 2-2 kis pohár (2x300 gramm) tejföl és natúr joghurt,
    só,
    őrölt fehér bors,
    2 gerezd fokhagyma,
    késhegynyi frissen reszelt szerecsendió,
    1-2 evőkanál olívaolaj,
    a tálaláshoz:
    szendvicskenyér
    40 dkg Bonduelle csemegeuborka 5-8 cm

Elkészítés

1. A tejfölt és a joghurtot egy tiszta konyharuhával vagy vászonkendővel bélelt szűrőbe kanalazzuk, és egy tál fölé tesszük pár órára, hogy lecsöpögjön, jó sűrű legyen.
2. Az így kapott sűrű tejfölös joghurtot egy tálba kanalazzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval fűszerezzük, az olívaolajat belekeverjük
3. Az uborkát a reszelő nagy lyukú oldalán át lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és az ízes mártásba keverjük. Forró pirítóssal tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 10 perc + csöpögtetés
Egy adag (kenyér nélkül): 198 kcal
Nagyon könnyű elkészíteni.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!