1. >Receptek
  2. >Quinoasaláta csicseriborsóval és gránátalmával

Quinoasaláta csicseriborsóval és gránátalmával

Ha egészséges és frissítő, mégis különlegesebb salátára vágyunk, készítsünk el ezt a receptet. Ropogós almaszeletek, csicseriborsó és gránátalma friss bébispenót és quinoa ágyon tele vitaminnal.
Könnyű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg quinoa

1 nagyobb savanykás alma

1 kisebb gránátalma

1 marék dió

1 doboz bébi spenót

1 kisebb lilahagyma

3-4 ek. olívaolaj

1-2 ek. almaecet

méz

dijoni mustár



bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg quinoa

1 nagyobb savanykás alma

1 kisebb gránátalma

1 marék dió

1 doboz bébi spenót

1 kisebb lilahagyma

3-4 ek. olívaolaj

1-2 ek. almaecet

méz

dijoni mustár



bors
  1. lépés 1
    Főzzük meg a quinoát: öblítsük át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük készre (ha szükséges, szűrjük le).
  2. lépés 2
    Az almát vágjuk vékony szeletekre, a gránátalma magjait szedjük ki, a diót vágjuk durvára, a lilahagymát pedig karikára.
  3. lépés 3
    Helyezzük egy tálba a bébispenótot, a csicseriborsót, az almát és gránátalmát, a diót, valamint a megfőtt quinoát.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a dresszinghez a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá az almaecetet és ezután, folyamatos keverés mellett vékony sugárban az olívaolajat is. Végül öntsük a salátára és keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkünket egy hideg őszi vagy téli napon!

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csi...

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...