1. >Magazin
  2. >Csicseriborsó és karfiol curry

Csicseriborsó és karfiol curry

A curry mindig felmelegít, legyen bármilyen hideg az időjárás. Ha szeretnénk csökkenteni a család húsfogyasztását, próbáljuk ki a 100%-ig vegetáriánus változatot karfiollal, édesburgonyával és csicseriborsóval.
Könnyű
4 személy
20 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
400g friss vagy fagyasztott karfiolrózsa

250g édesburgonya

250g főtt csicseriborsó vagy 1 konzerv Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 hagyma

1 evőkanál currypor

10cl paradicsom sűrítmény

20cl kókusztej

Friss koriander (ízlés szerint)

2 evőkanál olaj



Rizs mellé
hozzávalók 4 személyre
400g friss vagy fagyasztott karfiolrózsa

250g édesburgonya

250g főtt csicseriborsó vagy 1 konzerv Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 hagyma

1 evőkanál currypor

10cl paradicsom sűrítmény

20cl kókusztej

Friss koriander (ízlés szerint)

2 evőkanál olaj



Rizs mellé
  1. lépés 1
    Szedjünk rózsáira 400 g karfiolt. Hámozzunk meg és vágjunk kockákra egy nagyobb édesburgonyát (250 g). Hámozzunk meg és aprítsunk fel 1 db vöröshagymát.
  2. lépés 2
    Forrósítsunk fel 2 evőkanál napraforgóolajat egy nagy serpenyőben. Pároljuk a vöröshagymát 2 percig, adjunk hozzá 1 evőkanál curry port, majd a karfiolt, végül az édesburgonyát.
  3. lépés 3
    Öntsünk hozzá 10 cl paradicsomszószt, 20 cl kókusztejet és 10 cl vizet. Finoman sózzuk meg. Fedjük le és főzzük 20 percig kétszer vagy háromszor megkeverve. Szükség esetén adjunk hozzá egy kevés vizet.
  4. lépés 4
    Ezután adjunk hozzá 1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsót és további 5 percig főzzük.
  5. lépés 5
    Apróra vágott korianderrel és basmati rizzsel tálaljuk.