1. >Magazin
  2. >3 tévhit a kukorica konzervről

Rendkívül édes és ropogós  - a konzerv kukorica atipikus gabonaféle, melyet zöldségként fogyasztunk. Az alábbiakban bemutatunk 3 tévhitet a kukorica konzervről.

A konzerv kukorica túl édes

 

HAMIS!

A gyerekek imádják a konzerv kukorica édes ízét - de nem csak ők rajonganak érte! Ez az atipikus gabonaféle - melyet zöldségként fogyasztunk - rendkívül gazdag szénhidrátokban, de a glikémiás indexe meglehetősen alacsony. Magas szénhidráttartalma (hatszor több, mint a fehérjetartalma) miatt mindig is tápláló hírnévnek örvendett - sőt, a bennszülött Észak- és Dél-amerikai indiánok szinte szent növényként tisztelték. Emellett kiváló rost- és B9-vitamin forrás, illetve egy zeaxanthin nevű antioxidánst is tartalmaz, amelynek neve a kukorica botanikus nevéből származik: zea mays.

Manapság az Atlanti-óceán másik felén grillezett vagy főtt csöves változatban fogyasztják. Franciaországban, Olaszországban vagy Spanyolországban a konzerv kukoricát pedig leginkább vegyes salátákban használják.

A konzerv kukoricának magas a zsírtartalma

 

HAMIS!

A konzerv kukorica 100 grammja kevesebb, mint 2 g zsírt tartalmaz, emellett rendkívül alacsony a kalóriatartalma (100 grammban 106 kcal). Ráadásul rostban és antioxidánsokban gazdag, valamint kálium, magnézium, mangán és többféle vitamin - ideértve a B9-vitamint is - forrása, ezért hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott étrendhezGluténérzékenyek is fogyaszthatják, mivel nem tartalmaz glutént.
Forrás

A konzerv kukorica adalékanyagokat tartalmaz

 

HAMIS!

A konzerv kukorica csak (garantáltan GMO-mentes) csemegekukoricából, vízből és sóból áll. A cukor természetesen megtalálható a kukoricában, és bár a konzervek többnyire nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, mindig érdemes elolvasni a címkét. A kifejezetten a Bonduelle számára, Magyarországon termesztett fajták magjait még a betakarítást követő pár órán belül feldolgozzák, hogy a kukorica megőrizze finom ízét. Vagyis a konzerv kukorica előnye, hogy egész évben rendelkezésre áll, így minden évszakban élvezhetjük finom, édes ízét. Elvégre a friss, csöves változata csak nyáron, júliustól szeptemberig érhető el.