1. >Receptek
  2. >Zöldborsós, gombás zúzapörkölt

Zöldborsós, gombás zúzapörkölt

Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmeseinek szóló recept a ráérősebb, hétvégi napokra.
Közepes nehézségű
4 személy
127 perc
120 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1,5 kg megtisztított csirke- vagy pulykazúza,

2-3 nagy vöröshagyma,

6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír (de lehet kb. 15 dkg füstölt szalonna kisütött zsírja is),

1 evőkanál jóféle pirospaprika,

só,

fél kiskanál őrölt fekete bors,

1 kisebb ág rozmaring,

4 gerezd fokhagyma,

1 kiskanál majoránna,

fél kiskanál Erős Pista,

1-1 paradicsom és zöldpaprika

40 dkg csiperkegomba

1 nagy doboz Bonduelle zöldborsó
hozzávalók 4 személyre
1,5 kg megtisztított csirke- vagy pulykazúza,

2-3 nagy vöröshagyma,

6-7 evőkanál olaj vagy 8-10 deka zsír (de lehet kb. 15 dkg füstölt szalonna kisütött zsírja is),

1 evőkanál jóféle pirospaprika,

só,

fél kiskanál őrölt fekete bors,

1 kisebb ág rozmaring,

4 gerezd fokhagyma,

1 kiskanál majoránna,

fél kiskanál Erős Pista,

1-1 paradicsom és zöldpaprika

40 dkg csiperkegomba

1 nagy doboz Bonduelle zöldborsó
  1. lépés 1
    A csirkezúzát, miután ellenőriztük, hogy jól meg van tisztítva, félbe, a nagyobbakat három részre vágjuk. Ha pulykazúzát főzünk, azt 2-2,5 centis kockákra vágjuk.
  2. lépés 2
    A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron (illetve az apró kockákra vágott szalonna kisütött zsírján), közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A zúzát rádobjuk, és kevergetve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
  3. lépés 3
    A pirospaprika felével meghintjük, éppen csak összekeverjük, majd azonnal, nehogy a paprika megégjen, ráöntünk egy pohár vizet. Megsózzuk (bátran kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival), megborsozzuk, lefödjük, és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb emelve) a zúzát 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk.
  4. lépés 4
    Néha megkeverjük, elfövő levét folyamatosan pótoljuk, és félidőben a száráról lecsipkedett és apróra vágott rozmaringgal, a zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, az Erős Pistával tüzesítjük.
  5. lépés 5
    Amikor kész, a tűzről levesszük, várunk vele pár percet, hogy a zsírja följöjjön a tetejére, és ebbe hintjük bele a pirospaprika másik felét. Amint a zsír szépen beitta a paprikát, újra a tűz fölé tesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, paprikát, gombát, és a lecsepegtetett zöldborsót. Kb. 8-10 percig főzzük, és készen is van.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.

  • Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, f...

  • Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökél...