Szalonnás, rozmaringos zöldbab

60 perc
Zöldhüvelyű egész zöldbab
laktózmentes
cukormentes
mustármentes
szójamentes
tojásmentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle zöldhüvelyű egész zöldbab
    8 vékony szelet főtt-füstölt húsos szalonna (sliced bacon)
    1 ágacska friss rozmaring,
    színes borskeverék

Elkészítés

A zöldbabot lecsöpögtetjük, majd 8 kis köteget csinálunk belőle, amiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerünk.
A rozmaring levélkéit a szárról lecsipkedjük, durvára vágjuk, a szalonnás zöldbabra szórjuk, és színes borsot őrölünk rá.
Egyszer használatos grilltálcára rakjuk, és hamvadó faszénparázs fölött, a pecsenye mellé téve kb. 4 percig sütjük, közben megforgatjuk.
Enyhén megolajozott serpenyőben is megsüthetjük.
Annyi idő kell csak neki, amíg a szalonna megsül, a zöldbab pedig megforrósodik;
Leginkább grillezett bárányhoz, borjújavához illik köretként.