1. >Receptek
  2. >Pirított hal vajas-tejszínes kukoricán

Pirított hal vajas-tejszínes kukoricán

Az omlós hal és a ropogós-tejszínes csemegekukorica nagyszerűen harmonizál ebben az egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptben.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
60 dkg fehér húsú halfilé

só, bors

1 evőkanál szűz olívaolaj

2 evőkanál vaj

2 dl tejszín

só, bors

1 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva

1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
hozzávalók 4 személyre
60 dkg fehér húsú halfilé

só, bors

1 evőkanál szűz olívaolaj

2 evőkanál vaj

2 dl tejszín

só, bors

1 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva

1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
  1. lépés 1
    A halat sózzuk, borsozzuk, és az olajon mindkét oldalán puhára pirítjuk.
  2. lépés 2
    A vajat egy másik serpenyőben megolvasztjuk, ráöntjük a kukoricát, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és besűrítjük. Végül a metélőhagymát is hozzáadjuk.
  3. lépés 3
    A szépen megpirult halat a vajas-tejszínes kukoricán tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...

    A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.

  • Mini hamburger kukoricás coleslaw salátá...

    Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Kl...

  • Sonkás-kukoricás frittata

    Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...