1. >Receptek
  2. >Gombával töltött pulykamell

Gombával töltött pulykamell

Mutatós pulykaszeletek gombával, sajttal és sonkával töltve, amit melegen és hidegen is fogyaszthatunk. Az omlós hús mellé burgonyapürét vagy zöldsalátát ajánlunk köretnek.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
12 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg (280 gramm) Bonduelle prémium egész gombafejek

2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell



őrölt fekete bors

12 szelet pulykasonka

12 szelet trappista vagy füstölt sajt

12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna

2 evőkanál olaj
hozzávalók 4 személyre
1 üveg (280 gramm) Bonduelle prémium egész gombafejek

2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell



őrölt fekete bors

12 szelet pulykasonka

12 szelet trappista vagy füstölt sajt

12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna

2 evőkanál olaj
  1. lépés 1
    A pulykaszeleteket lapjában bevágjuk és kihajtjuk úgy, hogy egyenletes vastagságú szelet legyen belőle. Téglalap alakúra verjük, mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk.
  2. lépés 2
    Két nagyobb alufólialapot kiterítünk, enyhén megolajozzuk, és a császárszalonna szeleteket egymás mellé ráfektetjük úgy, hogy fölfelé nézzenek. Erre tesszük a pulykamellet, amire először sonka-, majd a sajtszeletek kerülnek. Felénk eső oldalukat egy csíkban a lecsöpögtetett gombafejekkel megrakjuk, majd a húst a fólia segítségével föltekerjük.
  3. lépés 3
    A fólia két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a göngyölt hús szép hengres formájú lesz. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon 12-14 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.
  4. lépés 4
    Ha melegen tálaljuk, 4-5 percnyi pihentetés után a fóliából kibontjuk, a pecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Burgonyapüré, vörösboros aszalt szilva, és lecsöpögtetett, vajon pirított gombafejek illenek köretnek hozzá.
  5. lépés 5
    Ha hidegen tálaljuk - szép hidegtál készíthető belőle - a fóliában hagyjuk kihűlni, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kicsomagoljuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk. Sok-sok zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.

  • Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsál...

    Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ü...

  • Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illat...