Egyedényes zöldséges tészta

30 perc
Zöldborsó

Hozzávalók

  • 340 g Bonduelle zöldborsó
    25 dkg penne
    10 dkg prágai sonka
    250 ml főzőtejszín
    1 l alaplé
    2 db közepes vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál petrezselyem
    1 teáskanál oregánó
    1 teáskanál bazsalikom
    só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A kockára vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát. A szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és az apróra felvágott petrezselymet hozzászórjuk, és jól összekeverjük. Ezután pedig megszórjuk bazsalikommal, oregánóval és borssal, illetve egy kevés sóval.

Öntsük fel a serpenyőt az alaplével, majd erre öntsük a főzőtejszínt, egy evőkanál liszttel szórjuk még meg a tetejét, és jól keverjük össze az egészet.

Adjuk a serpenyőhöz a penne tésztát, amit jól vegyítsünk el a többi hozzávalóval. Más dolgunk nincs, mint alacsony lángon, nagyjából 10 percig még főzni az egészet. A lényeg, hogy a tészta megfőjön, a szósz pedig besűrűsödjön.

Fogyaszthatjuk is egyből – egy kevés frissen vágott petrezselyemmel megszórva.