Csilis babos rákleves

50 perc
Bon Menu Mexicana
laktózmentes
vegetárianus
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes

Hozzávalók

  • 20 dkg tisztított rákfarok (előfőzött, fagyasztott, illetve kisebb, olcsóbb fajta is lehet),
    2 gerezd fokhagyma,
    1 sárgarépa,
    4 újhagyma,
    arasznyi póréhagyma,
    1-1 piros, zöld és sárga
    húsú paprika,
    4 paradicsom,
    2 közepes nagyságú burgonya,
    5 evőkanál olívaolaj,
    2 erőleveskocka vagy 2 kiskanál ételízesítő por,
    4 evőkanál fehérbor,
    3-3 apró, piros és zöld csilipaprika (ezek helyett darált csípős paprika is használhatunk),
    2 doboz (2x430 g) Bonduelle Bon menu Mexicana 
    só,
    fél kiskanál jóféle pirospaprika,
    1-2 kiskanál citromlé

Elkészítés

1. A rákot, hafagyasztott,szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Azösszes zöldséget megtisztítjuk; a fokhagymát finomra, a többit
kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott,
kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
2. Egy lábasba olajat öntünk, a zöldséget rárakjuk, kis rést hagyva lefödjük, és közepes lángon kb. 10 perc alatt ressre (majdnem puhára) pároljuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük, fölforraljuk.
3. Közben a csilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük a leveshez keverjük. A babot levével együtt hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 570 kcal
Könnyű elkészíteni, de egy kis gyakorlat nem árt hozzá.