1. >Receptek
  2. >Burrito falatkák

Burrito falatkák

Csirkés-salsás burritok a mexikói konyha szerelmeseinek. A tortillákat gazdagon megtöltjük hússal, salsával, rizzsel és sajttal, majd csípős salsa szósszal meglocsolva sütjük meg.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
BURRITO:

10 dkg sajt

1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 db csirkemell filé

2 közepes db vöröshagyma

3 teáskanál oregánó

1 teáskanál fűszerpaprika

2 gerezd fokhagyma

20 dkg sűrített paradicsom

Só, bors ízlés szerint

5 db tortilla lap

15 dkg rizs

2 ek napraforgó olaj



SALSA:

1 közepes db lilahagyma

1 db chili

1 citromból nyert citromlé

3 dl paradicsomlé

1 kk oregánó

1 teáskanál cukor

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

2 ek napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
BURRITO:

10 dkg sajt

1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 db csirkemell filé

2 közepes db vöröshagyma

3 teáskanál oregánó

1 teáskanál fűszerpaprika

2 gerezd fokhagyma

20 dkg sűrített paradicsom

Só, bors ízlés szerint

5 db tortilla lap

15 dkg rizs

2 ek napraforgó olaj



SALSA:

1 közepes db lilahagyma

1 db chili

1 citromból nyert citromlé

3 dl paradicsomlé

1 kk oregánó

1 teáskanál cukor

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

2 ek napraforgó olaj
  1. lépés 1
    Egy nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott csirkemelleket. Kevés sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. A sütés vége előtt kevés fűszerpaprikával is szórjuk meg, szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre.
  2. lépés 2
    Az előbbi serpenyőben kevés olajon dinszteljük a kockára vágott hagymát, majd öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Sombrero mixet és a szeletekre vágott fokhagymát. Pár percig pirítsuk őket, majd jöhet az egészre a sűrített paradicsom.
  3. lépés 3
    Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá kevés oregánót és fűszerpaprikát. Pár percig rotyogtassuk, aztán kész is.
  4. lépés 4
    Egy nagyobb tepsibe rakjunk kevés salsa szószt, terítsük szét a serpenyő alján. Fogjunk egy tortilla lapot, rakjunk rá egy réteg kukoricás-babos szószt, kevés csirkemellet, szórjunk rá előzőleg megfőzött rizst, a tetejére kevés reszelt sajtot. Csavarjuk fel a tortillát, és rakjuk egymás mellé őket.
  5. lépés 5
    Kevés olajon pirítsuk meg a lila hagymát, szórjunk rá friss chilit. Facsarjuk rá egy citrom levét és öntsük fel a paradicsomlével. Keverjük jól össze, és szórjunk rá sót, borsot, oregánót és egy kevés cukrot. Pár percig főzzük a szószt, majd egy botmixer segítségével pürésítsük le. Ez majd mehet a burritonk tetejére, sütés előtt.
  6. lépés 6
    Zárásként öntsük le őket a salsa szósszal, tegyük 200°C-os sütőbe, és süssük nagyjából 20 percig, és már fogyaszthatjuk is!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Chilis kukoricás, húsos pite

    Omlós és ízletes húsos pite különlegesen fűszerezve, és egy kis chillivel színesítve. Ínyenc recept a vendégek kényeztetésére vagy a hétköznapok felpezsdítésére.

  • Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos márt...

    A klasszikus húsgombóc és a gyömbérrel ízesített kelbimbó házasságából pikáns, akár az ünnepi asztal...

  • Sült csirkemell csíkok pikáns mexikói ri...

    A rizs nem csak unalmas köretként funkcionálhat, hideg rizssalátát is készíthetünk belőle. Fűszeres ...